Klara Ejemyr.

Klaras dillkött

Klaras dillkött
20 min

Klara Ejemyrs dillkött

Kvällen före:
1½ kg högrev
Lägg ner köttet i grytan, fyll på vatten så att det täcker köttet.
Ta upp köttet ur grytan. Salta, 1½ tsk per liter vatten. Krydda med vitpepparkorn, lagerblad, en morot och en lök.
Koka upp vattnet. Lägg ner köttet först när det kokar, sjud sedan i cirka 1½ timme. Ju lägre temperatur och längre koktid, desto bättre.

Låt stå i 15 minuter, ta upp köttet, skär i bitar/tärningar. Kyl köttet, använd buljongen till exempelvis soppa.

Dagen för måltid:
Ta 5 dl buljong, koka upp och red med 2 msk maizena som rörs ut i lite kallt vatten eller buljong.
Lägg ner 1 dl dill och 1 msk citronsaft. Lägg ner det tärnade köttet och värm upp.

Serveras med kokt potatis och gärna smörslungade morötter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".