Line Jobaeus.

Lines japanska lyxlax

Lina Jobaeus från Carotte Catering tipsar om en laxrätt:

Lines japanska lyxlax

För 4 personer:
800 g laxfilé. Köp en stor, fin bit - helst inte stjärtbiten.
Bena ur laxen och dela fisken i fyra delar. Skinnet ska vara kvar.

Lägg laxbitarna med filésidan i sesamfrön, vita, svarta eller både och. Fisken ska bli helt täckt. Ugnsstek laxen i 100 grader i ca 15 minuter. Fisken behöver inte vara helt genomstekt - den blir bara godare då.

Servera med en varm vitkålssallad (och gärna lite gott ris på sidan om). Strimla vitkål fint, hetta upp en stekpanna med matolja. Fräs kålen i oljan. Den ska bli lite brun och nästan lite karamellig. Tillsätt en ask sockerärtor och fräs med en liten stund. Därefter, tillsätt lite sesamolja och slutligen flingsalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".