Tove Nilsson.

Toves varma bulgursallad

Toves varma bulgursallad
5:58 min

Tove Nilsson, frilanskock och matskribent, tipsar den här veckan om Varm bulgursallad:

4 dl bulgur (kokas i cirka 10 minuter i mycket vatten)
1 liten rotselleri, skärs i små bitar
3 morötter, skärs i bitar

Rotsakerna läggs ner i bulgurn efter 5 minuter, koka med i 5 minuter. Häll av i durkslag.
Krydda med lite timjan, rosmarin eller oregano samt salt och peppar och olivolja.
Pressa i saften från ½-1 citron i bulgur- och rotsaksblandningen.
Riv ner citronskalet i matyougurt (1 burk) och servera till bulgursalladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".