Klara Ejemyr.

Klaras franskinspirerade kyckling

Klaras franskinspirerade kyckling
7:24 min

Klara Ejemyr är kock på förskolan Krusbär och språkförskolan Bamse på Södermalm. Hon lagar mat till två förskolor varje dag.

Här är hennes recept på Franskinspirerad kyckling:

kycklingfiléer, en filé per person (fler om det är lårfiléer)
vitlök, tre klyftor upp till en hel vitlök
vitt vin - så det täcker kycklingen, cirka en halv flaska (eller matlagningsvin)
persilja, efter tycke och smak
creme fraiche, en burk - så fet som möjligt, inte lightprodukter

Vänd kycklingfiléerna eller kycklinglårfiléer i mjöl med salt och peppar. Fräs kycklingbitarna i rapsolja eller smör i en panna och lägg över i gjutjärnsgryta eller långpanna. På med krossade vitlökklyftor och fyll på med vitt vin.

Bräsera kycklingen - låt den puttra i grytan tills den är klar. Ta upp kycklingen och håll den varm.

Man kan sila bort spadet om man vill och koka eventuellt ner en fond, rör ner creme fraichen, lägg tillbaka kycklingen i grytan och så på med en massa persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".