Johanna Westman.

Gräddig palsternackssoppa

Johanna palsternackssoppa
7:46 min

Kokboksförfattaren Johanna Westman levererar här ett recept på Gräddig palsternackssoppa:

3 - 4 portioner
En slät soppa som piffas till med goda tillbehör. Ställ fram tillbehören på bordet så kan alla ta det de gillar.

2 potatisar av mjölig sort
2 stora eller 3 små palsternackor
saften från 1/2 citron
3 deciliter grädde
ca 5 deciliter grönsaksbuljong

Tillbehör: Till exempel krutonger på mörkt surdegsbröd, rostade och hackade hasselnötter eller solrosfrön, fetaost skuren i tärningar, fint hackad persilja, pesto utspädd med olivolja.

Skala rotfrukterna och skär dem i ungefär lika stora bitar.

Lägg rotfrukterna i en kastrull och häll på grädde. Låt allting puttra under lock i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Mixa grönsakerna med en stavmixer till en slät soppa.

Smaksätt soppan med citronsaft och späd på med grönsaksbuljong tills den är lagom tjock för er smak! Servera med tillbehören i små skålar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".