Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Kyckling med nötsallad

Publicerat tisdag 1 februari 2011 kl 11.05
Kyckling med nötsallad
(5:11 min)
Åsa Swanberg.

Åsa Swanberg, tidningsredaktör och matskribent, tipsar om en kycklingrätt i singelformat:

Kyckling med nötsallad
(1 portion)

1 kycklingfilé
1 dl quinoa
½ dl blandade nötter och frön (till exempel hasselnötter, mandel, pinjenötter, solrosfrön, pumpafrön)
1/2 granatäpple
1 avokado
+ salt, peppar, olivolja, eventuellt vitlök

Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingfilén och bryn den på båda sidor i en stekpanna i smör eller olivolja, eventuellt lite vitlök.

Lägg filén i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 10-15 minuter, tills den är helt genomstekt. Under tiden kokar du quinoan i 2 dl lättsaltat vatten, cirka 15 minuter.

Rosta solros- och pumpafrön i en het stekpanna och hacka nötterna grovt. Lägg den kokta quinoan i en skål och blanda ner frön och nötter. Dela granatäpplet i två delar, gröp ur ena halvan och rör ner kärnorna i quinoan.

Dela, gröp ur och skiva en avokado. Blanda ner. Salta, peppra och ringla över god olivolja. Servera tillsammans med kyckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".