Pär Hagander.

Ingefärsdoftande currykyckling med äpplen

Ingefärsdoftande currykyckling med äpplen
4:04 min

Pär Hagander, kock på Förskolan Krusbär och språkförskolan Bamse på Söder, lämnade den här veckan receptet på en rätt som han dessutom skulle servera barnen idag.

Ingefärsdoftande currykyckling med äpplen
4 pers.
ca 800 g kycklingfiléer
50-100 g ingefära
kokosmjölk
grädde
2 syrliga äpplen, skalade
ett par vitlöksklyftor
ett par tsk curry

Finhacka eller mixa vitlöken och ingefäran. Blanda i lite olja, gärna sesamolja. Krydda med salt och peppar.

Skär filéerna i strimlor, blanda dem med ingefäran och vitlöken. Låt ligga i ca 15-30 minuter.

Skala och skär äpplena i klyftor.

Fräs kycklingen, ingefäran och vitlöken i lite smör. Häll på kokosmjölken och grädden och koka 10 minuter. Lägg i curryn, koka ytterligare någon minut.

Lägg sist på äpplena så att de blir lite varma.

Servera med ris, gärna med lite färsk koriander och lime till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".