Carina Brydling.

Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa
6:15 min

Jordärtskockssoppa
4 portioner

1 skalad och hackad lök
2 skalade och hackade vitlöksklyftor
400 g skalad jordärtskocka
2 tsk timjan
6 dl äppelmust
1 liter vatten
3 buljongtärningar, ekologisk svamp eller grönsak
2 dl creme fraiche
kallpressad rapsolja
salt och nymald svartpeppar

Hacka jordärtskockan i mindre bitar. Häll lite rapsolja i en stor kastrull och tillsätt lök, vitlök, jordärtskocka och timjan.

Hetta upp kastrullen och fräs allt någon minut. Häll på äppelmust och vatten. Lägg i buljongtärningen och låt allt sjuda cirka 15 minuter.

Mixa nu soppan slät med hjälp av stavmixer. Tillsätt creme fraiche och mixa ytterligare. Smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".