Sopa de carne Mejicana

10 min

Karolina Sparring är kock och kokboksförfattare och hon ger ett recept på en värmande soppa.

Sopa de carne Mejicana
4 pers

200 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 msk torkad oregano
3 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
4 potatisar, skurna i tärningar
1 röd paprika, finhackad

Fräs lök och vitlök i oljan. Ställ åt sidan. Fräs köttfärsen tillsammans med kryddor och tomatpuré.

Tillsätt lökfräset och späd med buljongen. Lägg i potatisen och paprika. Låt koka 30 minuter.

Serveras med gräddfil eller aioli och gott bröd.  

Att köpa hem:
köttfärs
potatis
röd paprika
gräddfil eller aioli
gott bröd

Finns hemma:
gul lök
vitlök
olivolja
spiskummin
paprikapulver
curry
oregano
tomatpuré
köttbuljong