Anders Levén.

Påskmat a la Anders Levén

Gurkcollins Löjrom & Dill

4 personer

Perfekt som förrätt med champagne.

1/2 skalad gurka, 8 cl iskall vodka, havssalt, vitpeppar

80 g löjrom, skivad silverlök (läggs i isvatten i ca 10 minuter)

0,5dl creme fraiche

Skala gurkan och ta bort lite av kärnhuset, låt den sedan ligga och torka i ett par timmar på ett fat. Mixa sedan gurkan, vodkan och krydda med salt och peppar och slå upp i cocktailglas. Toppa med en rejäl klick med löjrom och creme fraiche, dill, lök. En bra start på festen med fördrink och förrätt tillsammans. Bröd kan man servera till.

Påsklamm

4 personer

Liten lammstek 2 kg ( stek den benfri uppbunden med bomullsgarn)

Salt, peppar, olivolja, timjan

Bryn stek i panna in 200°c och sänk omedelbart till 150°c kärn temp 59°-60°c. Vila och skiva kallt

300 g stora vita bönor på burk utan spad

1 vitlöksklyfta

1,5 msk tryffelolja

2 dl riven lagrad greveost

färsk basilika

Mixa bönor, vitlök och tryffeloljan smaksätt med salt och peppar.

Skiva steken kall och toppa varje skiva med bönröran, riven ost och färsk basilika. Rulla och lägg upp på fat. Antingen som huvudrätt eller del i buffé.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista