Tove Nilsson i Köp hem fem.

Recept: Toves flankstek med surkålssallad

Grillad flankstek med surkålssallad

4 portioner

KÖP HEM

800 g flankstek (kållap, slaksida)

1 fänkålshuvud

1 grönt syrligt äpple

1 burk surkål

2 dl crème fraiche

SKAFFERI

Kryddor, tex Chilipulver, Spiskummin, koriander, spanskt rökt paprikapulver Strösocker

1. Blanda en rub med 3 tsk kryddor och 1 tsk strösocker.

2. Gnid in köttet med kryddblandningen. Krydda med salt och peppar.

3. Låt stå framma i rumstemperatur ca 15 minuter.

4. Ansa och strimla fänkålen tunt.

5. Blanda med rivet äpple, surkål och crème fraiche till en krämig sallad.

6. Smaka av salladen med vinäger, salt och peppar.

7. Grilla flanksteken ca 5 minuter på varje sida på het grill eller i en grillpanna.

8. Skiva upp och servera med salladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".