Recept: Ulrikas musslor med pesto

Blåmusslor med persiljepesto

Köp hem:

1 kg blåmusslor

2 dl vitt vin eller fiskbuljong med en liten skvätt citron

1 schalottenlök

1 stor bunt bladpersilja

½ dl riven parmesanost

Ha hemma:

1,5 dl olivolja

2 klyftor vitlök

salt och peppar

Skölj musslorna ordentligt. Släng de som ser skadade ut och de som inte sluter sig när du knackar lite lätt på dem. Skala och hacka lök och en klyfta vitlök, fräs i olja på medelvärme tills de blivit mjuka. Salta och peppra. Slå i vin eller buljong och blåmusslor i grytan och låt allt koka i cirka 5 minuter, under lock. Skaka grytan då och då, så att värmen når alla musslor, slå av vätskan, eller det mesta av vätskan. Mixa en klyfta vitlök, olivolja, parmesan, persilja, salt och peppar till pesto. Stavmixer går fint! Eller hacka och rör. Det är gott med en grov pesto, men det tar förstås lite mer tid. Lägg upp musslor på ett fat och ringla peston över. Servera med ett rejält bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".