1 av 2
Anders Levén.
2 av 2
Sparris.

Recept: Ljummen sparrissallad med knaprigt sidfläsk & herrgårdsost a la Anders Levén

4 pers

250 g/pp vit sparris av bästa kvalitet

1 msk salt

vatten så det täcker

1 tsk socker

½ pressad citron

gärna lite smör i kokvattnet

koktid ca 6-8 minuter under smörpapper

200 g rimmat stekfläsk i bitar steks knaprigt

Ostdressing

2 ägggulor

1 msk fransk senap

1 msk vinäger/ citron

1 dl olivolja

1 dl majsolja

1 liten vitlöksklyfta (riven)

0,5-1 dl riven lagrad herrgårdost

salt. peppar, tabasco

Smörgåskrasse strös över

Vispa ägg, vinäger och senap samman med riven vitlök, vispa och häll oljorna i fin stråle tills det hela tjocknar.

I med osten och krydda.

Man kan köra det hela i mixer och häll olja försiktigt under gång.

Servera sparrisen ljummen med knaprigt fläsk, ostdressing och smörgåskrasse

Drick en knastrigt torr Riesling iskall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".