Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Rabarberfrossa i FörSvaret

Publicerat tisdag 29 maj 2012 kl 12.11
Rabarberfrossa i FörSvaret.

Vi fick ett mejl till FörSvaret där Nettan undrade vad man kan göra med rabarber. Vi fick en mängd olika recept. Här kommer en del av dem:

Annas rabarberpaj:

Ugn: 200 grader

4 hg rabarber, skalad och skuren i bitar

½ dl socker

Lägg rabarbern i en smord form och strö över sockret

Täcke

75 gr smör/margarin

1 dl socker

2 ms ljus sirap

½ tsk malen kanel

2½ dl havregryn

  • Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm ihop (smöret ska smälta) till en röra
  • Fördela röran över rabarbern (den täcker inte helt utan smälter ut i ugnen)
  • Grädda i ca 30 min (blir ganska brun)
  • Njut avsvalnad med glass eller vaniljsås

Lenas rabarberchutney

1/2 kg skalade rabarber skäres i tunna bitar

2 gula lökar hackas

1 röd lök hackas

6 dl socker

1/2 tsk malen kryddpeppar

1 tsk malen kanel

2 msk ättikssprit

3/4 dl vatten

Allt kokas ihop - så att det tjocknar

Låt det koka i 45 minuter

Häll på i rena burkar och låt stå svalt i 2 veckor.

Det blir jättegott till kött eller bara på en rostad macka!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".