Recept: Johanna Westmans kalla nudelsallad

250 gram tunna glasnudlar

1 morot

1 röd paprika

2 matskedar finhackad färsk koriander

1 fint strimlad röd chilifrukt

2 teskedar sesamfrön och eller 1Ž2 deciliter rostade cashewnötter

dressing:

saften från 2 lime

2 matsked sesamolja

1 matsked thailändsk fisksås

2 matskedar vatten

1 Koka nudlarna efter anvisningarna på paketet. Lägg dom i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Droppa lite sesamolja över så att de inte klibbar ihop.

2 Skala moroten och skär den i tändstickstunna strimlor eller hyvla den med en potatisskalare. Skölj paprikan i kallt vatten, skär den mitt itu och ta bort kärnhuset. Skär paprikan i lika tunna strimlor som moroten. Lägg alla grönsaksstrimlor i en stor skål. Lägg i koriander och chili.

3 Dela limefrukterna och pressa ut saften i ett glas. Häll i resten av ingredienserna till dressingen och blanda om ordentligt.

4 Lägg nudlarna i skålen med strimlade grönsaker. Lägg i nötter och sesamfrön. Häll på dressingen och blanda om ordentligt.

Servera nudelsalladen till grillad kyckling eller rökt fisk till exempel.

Tips:

Strimla gärna sockerärtor och lägg i salladen också eller ångade edamamebönor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".