Jonas Borssen.

Recept: Jonas Borsséns grillade lammstek med grekisk sallad

4 portioner

Sommartid passar det att servera stekt eller grillat lammkött med endast en matig sallad. I den här rätten har jag använt mig av färdigskurna tjocka skivor av lammstek. Det är ett snabbt och enkelt sätt att tillaga lammstek och du slipper dessutom köpa en hel stek.

700 g lammstek med ben, skuren i tjocka skivor. Alternativt lammentrecôte eller kotletter

salt och nymald svartpeppar

red hot chili flakes (flakesbitar)

olivolja

Sallad:

1 huvud romansallat, skuren i grova bitar (frilandsodlad och ej på kruka)

2 dl urkärnade svarta oliver

1 gurka, skuren i grova bitar

4 tomater, skurna i klyftor

1 rödlök, skivad i tunna ringar

200 g fetaost, skuren i småbitar

½ dl jungfruolivolja med citronsmak (Limone)

salt och nymald svartpeppar

1. Börja med att bereda salladen. Blanda sallat med oliver, gurka, tomat, rödlök och fetaost. Ställ åt sidan tills servering.

2. Grilla över direkt glödvärme. Krydda köttet med salt, peppar och lite flakesbitar. Värmen ska vara mycket stark i grillen. Grilla köttet 4-5 minuter på var sida. Ta sedan upp köttet och slå in det i aluminiumfolie samt låt det vila vid sidan om i 5-10 minuter.

Servering: Krydda salladen med lite salt och svartpeppar och ringla över citronoljan. Skär lammsteksskivorna i fina bitar och servera på en bädd av grekisk sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista