Mia Öhrn, kock. Foto: privat.

Recept: Marängtårta med blåbärsgrädde och chokladtryffel

Mia Öhn tipsar om en smarrig sommartårta som passar lika bra till fest som efterrätt.

8-10 bitar

Du behöver:

1 paket marängbottnar

Chokladtryffel:

200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Blåbärsgrädde:

200 g (cirka 4 dl) blåbär
3 dl vispgrädde

Chokladtryffel: Hacka chokladen grovt. Mät upp grädden i en kastrull. Låt koka upp, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och låt sedan tryffeln svalna och tjockna, helst i rumstemperatur över natten, men är du otålig kan du ställa in den i kylen i cirka 1 timme. Rör om då och då och passa så att tryffeln inte blir för hård och kall.

Blåbärsgrädde: Strax innan tårtan ska serveras mosar du blåbären. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt och vänd ner blåbärsmoset slarvigt i grädden.

Lägg ena marängbotten på ett serveringsfat och bred på hälften av chokladtryffeln och därefter hälften av blåbärsgrädden. Lägg på nästa marängbotten och bred på resten av chokladtryffeln och blåbärsgrädden.

Dekorera med färska jordgubbar eller ätliga blommor!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista