1 av 3
Farzad Farzaneh. Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio
2 av 3
Farzad Farzaneh drar en fråga från tombolan. Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio
3 av 3
Farzad Farzaneh och Pär Fontander. Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio
Tombolagäst

Farzad Farzaneh: Mina tre barn är väldigt ärliga om mitt jobb

Farzad i tombolan
28 min

Farzad Farzaneh är nog mest känd bland de yngre och möjligen för deras föräldrar genom att han är programledare för Bolibompa. Man har många strängar på sin lyra. Han jobbar också som regissör och manusförfattare på SVT, bland annat för barn-dramaserien Mammavecka - Pappavecka.

Den första frågan Farzad Farzaneh drog ur tombolan var det känsla frågan.

Vem var din första kärlek?


– För mig var det ganske tydlig, jag var sex eller sju år. Då var det första gången jag kände att jag var kär, i en tjej i min klass. Jag var inbitet förälskad i många år.

Visste hon om det?

– Ja, men det var inte besvarat. Sen gick det över.

Vilket är ditt första minne?

– Grejen är det förädiska med fotografier. Till slut vet man inte om det är ett minne eller inte. Men jag tror att det här ett riktigt minne.
Jag är så liten att jag går med stapplande steg på en röd matta i Iran där några sitter och spelar kort och att jag går in medvetet och förstör med fotan. Den känslan gör att jag tror att det faktiskt är ett riktigt minne, berättar Farzad Farzaneh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".