Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm
Köp hem fem

Kyckling med rostad fänkål och gulbetor - allt på en plåt!

Publicerat torsdag 4 april 2013 kl 10.14
Tove Nilsson

Köp: 
800 g kycklinglårfilé med skinn
2-3 fänkålshuvuden
500 g gulbetor
1 citron
1/2 kruka timjan

Skafferi:
5 vitlöksklyftor
2 tsk flytande honung
olivolja
salt och nymald svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och klyfta gulbetorna. Skär fänkålen i klyftor. Blanda med krossade vitlöksklyftor, hackad timjan, 1/2 dl olivolja, salt och peppar.
3. Lägg kycklingen på grönsakerna med skinnet uppåt.
4. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Sänk värmen efter 15 minuter till 200°.
5. Finriv citronskalet och pressa saften. Vispa ihop med 2 msk olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
6. Ringla över kyckling och grönsaker vid servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".