Tobias Bentley är köksmästare på Täby enskilda gymnasium. Foto: Pressbild

Recept: Tobias Bentleys lerpottasill

Det här är en klassiker till förrätt eller vår/sommarlunch och dessutom en självklarhet på midsommarbuffén.

Receptet är för 4 port förrätt, 2 port lunch eller för en livsnjutare.

Köp hem:

4st hårdkokta skalade ägg

400g kokt kall potatis

3st matjesillfiléer

1 burk ansjovisfiléer (ca 60g)

150g västerbottensost

1st rödlök

1 kruka gräslök

0,5st gurka (Ca 15cm)

150g smör

Gör så här:

Tärna potatis, ägg och matjesill i ca 1cm kuber. Skala och kärna ur gurkan, tärna gurka, ansjovis och ost i ca 5mm kuber. Finhacka gräslök och rödlök.

Blanda allt förutom gurka och smör och fördela i portionsformar, bryn smöret och häll det över, toppa med gurkan.

Servera med hårt bröd, smör och ost.

Smaklig spis!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".