Kantareller passar perfekt till Salciccia. Foto: Monika Bohman/Sveriges Radio.

Recept: Tove Nilssons Salsiccia med rotsellerimos och kantareller

Köp Hem:

800 g rotselleri

1 liter mjölk

300 g kantareller

400 g färsk salsiccia

150 g vaxbönor

Finns hemma:

2 gula lökar

smör

torkad timjan

Gör så här:

1. Skala rotsellerin och skär i bitar. 

2. Låt småkoka i mjölk och en klick smör  tills den är mjuk. Se till att det inte bränns!

3. Häll av mjölken men spar ca 4 dl till moset. 

4. Mixa rotsellerin till ett mos, tillsätt mjölk och smör till en bra konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ned 1 krm torkad timjan. 

5. Skala och strimla löken. Bryn långsamt i smör i en stekpanna tills den är gyllenbrun och mjuk. Lägg åt sidan. 

6. Smörstek kantarellerna. Blanda med löken. Lägg åt sidan. 

7. Dela salsiccian på längden och stek ca 10 minuter. Tillsätt lök och svamp i pannan och låt bli varmt. 

8. Sänk ned vaxbönorna i korv och mos!

SMAKLIG MÅLTID!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".