Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Recept: Tove Nilssons Salsiccia med rotsellerimos och kantareller

Publicerat torsdag 5 september 2013 kl 09.53
Kantareller passar perfekt till Salciccia. Foto: Monika Bohman/Sveriges Radio.

Köp Hem:

800 g rotselleri

1 liter mjölk

300 g kantareller

400 g färsk salsiccia

150 g vaxbönor

Finns hemma:

2 gula lökar

smör

torkad timjan

Gör så här:

1. Skala rotsellerin och skär i bitar. 

2. Låt småkoka i mjölk och en klick smör  tills den är mjuk. Se till att det inte bränns!

3. Häll av mjölken men spar ca 4 dl till moset. 

4. Mixa rotsellerin till ett mos, tillsätt mjölk och smör till en bra konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ned 1 krm torkad timjan. 

5. Skala och strimla löken. Bryn långsamt i smör i en stekpanna tills den är gyllenbrun och mjuk. Lägg åt sidan. 

6. Smörstek kantarellerna. Blanda med löken. Lägg åt sidan. 

7. Dela salsiccian på längden och stek ca 10 minuter. Tillsätt lök och svamp i pannan och låt bli varmt. 

8. Sänk ned vaxbönorna i korv och mos!

SMAKLIG MÅLTID!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".