Fredag 1/6

För ungefär ett år sedan pratade vi med en dam i Norge som arrangerade resor enbart för ensamstående föräldrar. Nu har även dom större resebolagen kommit med liknande upplägg, Apollo ligger i spetsen. Kajsa Moström är informationschef på Apollo...

I Holland har ett dokusåpainspirerat TV-program vållat debatt - Den stora donatorshowen heter programet - där en dödsjuk kvinna i direktsändning ska avgöra vem av tre njursjuka personer som ska få hennes njurar när hon avlidit.

Estelle Von Schinkel är VD för utvecklingsbolaget Friday-TV och hon fick kommentera tv-programmet...

1947 - för 60 år sen så genomfördes en av århundradets mest äventyrliga expeditioner - en kryssning över Stilla havet på en förhistorisk flotte byggd av 9 balsastockar. Ingen trodde att detta var möjligt, men KonTiki drev med strömmar och vind i 101 dagar innan flotten kraschlandade på korall-ön Raroia i Franska Polynesien.

Thor Heyerdahl och hans besättning, däribland svensken Bengt Danielsson,bevisade därmed att det var möjligt att ta sig från Sydamerika till Polynesien.

2006 - 59 år senare byggdes en ny balsaflotte och precis som 1947 fanns det en svensk med ombord. Filmaren Anders Berg från Torsby...