ISHOCKEY

Otäck olycka avbröt matchen i Nobellhallen

I matchen mellan Bofors och Örebro föll en Örebro spelare livlös ner på isen. Domare Wolmer Edqvist var först framme och lyckades via hjärtmassage förmodligen rädda livet på den 26 åriga Örebrospelaren.

Enligt en kommuniké från Karlskoga lasarett skall läget för 26-åringen vara allvarligt men för närvarande ej livshotande.

Det var i mitten av den första perioden som Örebrospelaren fick en smäll i ryggen. Kort därefter föll han ihop livlös på isen. Domare Wolmer Edqvist, till vardags ambulanskötare, var först framme hos spelaren och kunde påbörja hjärtmassage.

Sjukvårdare tillkallades snabbt från läktaren som kunde fortsätta behandlingen av spelaren. Enligt tidiga rapporter skall spelaren ha varit vid medvetande och pratat efter att ambulans-personalen anlänt och fört honom för vidare transport mot Karlskoga lasarett.

Beslutet att avbryta matchen togs av förbundets tävlingskommité. När, hur och om matchen ska spelas om är inte beslutat. Ett beslut i frågan kommer sannolikt under morgondagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista