Turkisk porr och skuggor av ett krig

”Det finns inga förbättringar alls. Det enda arvet vi har efter Amerikaner är explosioner”

Journalisten Duraid Al-khamisi åkte till Bagdad för att i en serie  skildra hur vardagen ter sig i skuggan av ett krig. Sen de amerikanska trupperna lämnade Irak före årsskiftet har sprängdåden i landet ökat och osäkerheten är extremt stor. Senast radion hade en reporter utanför den gröna Zonen, den säkerhetszonen som amerikanarna byggde upp i centrala Bagdad, var nio år sedan. Duraid gästar oss på söndag!

Så har Robin Olin vandrat runt på bakgator i Istanbul och sett gulnande sjuttiotalsaffischer från Turkiets stora sexfilsera. Filmprofessorn Savaş Arslan berättar om hur landet har förändrats politiskt och moraliskt via porrfilm. Men bara på ytan.

Sedan , som beskriv som milt islamistisk, tog makten 2002 har kampen mot ”osedligheter” accelererat. Förevändningen var att man skulle stoppa porr. Men det handlar om så mycket mer: allt som rör sex. Och politik. Ändå vet a l l a hur man ska kringgå censuren.

Dessutom träffar Robin Savaş Arslan, en av många turkar som växte upp under sjuttiotalet och försökte ”skola” sig på porrbiografer, men det gick väl inte riktigt som han tänkt sig. Han fick gå till psykolog