1 av 4
Go blonde-paraden hålls i Lettland varje sommar. Svenska bloggaren Sanne Andersson var där 2011. Hennes blogg hittar du på http://sannealexandra.com. Foto: privat.
2 av 4
Toni Ros är 23 år och har hiv sedan födseln. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
3 av 4
Anna Márquez kommer från Caracas men jobbar nu som IT-konsult i Stockholm. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
4 av 4
Enda kravet för att gå i paraden är att man är blond. Annars går det bra med peruk. Foto: privat
korrerapporten 8 mars

Kvinnokamp!

Korrerapporten 8 mars
38 min

Det är den åttonde mars och internationella kvinnodagen. I Sverige kanske en dag som präglas av politik och manifestationer. Men i till exempel Egypten är det mer en dag då man köper kakor till mamma. Shora Esmailian ger oss ett globalt perspektiv på kvinnokampsläget just nu.

Och så har Måns Mosesson varit i Lettland och sett hur kvinnokamp också kan utkämpas med mer traditionellt kvinnliga förtecken. Hör Måns reportage om Rigas blondparad.

Hugo Chávez är död. Men vad kommer det stå på hans gravsten? Är det "här ligger han som talade för dem utan röst, mannen som tog från oljebolagen och skänkte till de fattiga, ledaren som gav fingret åt USA"? Eller kommer det stå "här ligger mannen som var kompis med världens värsta diktatorer, som krossade oberoende media och domstolar och som lämnade Venezuela med skenande inflation och världens fjärde högsta murder-rate"?

Vår tillträdande Latinamerikakorre Lotten Collin är med oss i studion.

Och hur framträdande var Hugo Chávez personligen i Venezuela? Ana Marquez från Caracas berättar om de timslånga tv-talen och porträtten som pryder varenda kommunhus i Venezuela.

Läkare har hittat botemedlet mot Hiv! Eller? En bebis i USA verkar i alla fall ha blivit effektivt botad från viruset. 23-åriga Toni Ros lever själv med Hiv sedan födseln.

Och så har Henrik Torehammar sammanfattat veckan ur ett manligt perspektiv. Bad boys, är kontentan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".