1 av 3
Läsk=socker=fetma, tycker New Yorks borgmästare Michael Bloomberg. Men förslaget att förbjuda stora läskmuggar stoppades i sista stund. Foto: Richard Drew/Scanpix
2 av 3
Hemlige hackaren "Erik" vill helst inte synas på bild. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
3 av 3
Mark Shaw flyttade från New York till Stockholm i höstas. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
korrerapporten 15 mars

Sodaban och cyberwars

Korrerapporten 15 mars
35 min

I New York har borgmästare Bloombergs korståg mot allt som är onyttigt gått på en nit. I sista stund stoppade en domstol hans förslag om att förbjuda stora läskmuggar. Är detta egentligen hela den amerikanska politiska debatten koncentrerad i en enda kolsyrad fråga? Eller med andra ord: hur mycket ska staten lägga sig i amerikanernas liv? Ex-New Yorkaren Mark Shaw kommer till studion.

Vi har en påve. Fransiskus I är den nye ledaren för världens över en miljard katoliker. Men funkar han för unga? Dominika Pacut är 18 år och troende katolik.

Måns Mosesson är på reportagejakt i Dubai. Mellan intervjuerna håller han koll på hur den muslimska världen reagerar på Vatikanens nye ledare.

Cyberkriget mellan USA och Kina går vidare. I veckan har Obamas säkerhetsrådgivare officiellt konfronterat Kina med anklagelser om hackerattacker mot över hundra amerikanska företag. Vår korre i Peking David Carlqvist har koll på den kinesiska reaktionerna.

Och så får vi besök av hacktivisten "Erik" som rankar sig själv som en av Sveriges bästa hackare.

Allt i Korrerapporten i P3, fredag klockan 13.02. Programledare Henrik Torehammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".