Tobias Goldman och Lama Abu-Iseifan kom till korrestudion med olika perspektiv på konflikten mellan Israel och Palestina. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
korrerapporten 22 mars

Civilisationernas vagga

Korrerapporten 22 mars
38 min

Afrodites ö i den grekiska mytologin
Cypern har poppat upp som ny etta på listan över krisande euroländer. Men vad ligger bakom det ekonomiska kaoset?

Och varför är de föreslagna lösningarna så skrämmande? Vår tillträdande ekonomikorrespondent Kristian Åström kommer till korrestudion.

Mesopotamien
Det är tio år sedan USA:s invasion i Irak. Då var det många som trodde att kriget mot Saddam Hussein bara var ett svepskäl för att komma åt Iraks olja. Måns Mosesson har tagit reda på om konspiratorikerna fick rätt.

Bibelns gamla Judeen
Fredsprocessen mellan Israel och Palestina står still och USA:s presidenter, både Bush och Obama, har anklagats för att göra för lite för fred i Mellanöstern. I veckan besökte Obama Israel för första gången under sin mandatperiod. Vad kom ut av det? Och vilket hopp finns det för framtiden? Svensk-israelen Tobias Goldman och svensk-palestinska Lama Abu-Iseifan är här.

Bysans
Och så har PKK-ledaren Abdullah Öcalan kommunicerat att han vill ha fred mellan Turkiet och den kurdiska gerillan. Katja Magnusson rapporterar direkt från turkiska kurdistan.

Allt i Korrerapporten i P3. Fredag klockan 13.02. Programledare: Henrik Torehammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".