1 av 2
Zak Muhammed, inne på Mall of the Emirates. Foto: Måns Mosesson/Sveriges Radio
2 av 2
Nordkoreas ledare Kim Jong-un. Foto: Korea News Service och Scanpix.
korrerapporten 5 april

Slutskrattat åt Nordkorea?

Korrerapporten i P3 5 april 2013
37 min

Står vi på randen till ett kärnvapenkrig? I veckan utlovade Nordkoreas 30-årige ledare Kim Jong-un en "skoningslös" attack på sina fiendeländer. Vi kollar nattsömnen hos Sveriges Radios Asienkorrespondent Nils Horner. Vad lugnar honom och vad gör honom sömnlös i Seoul?

Parodier, satir och skämt. Ofta är så vi närmar oss det stängda landet Nordkorea och dess ledare. Men från Nordkoreas grymma fångläger gör att skrattet fastnar i halsen. Hindrar alla skämt oss från att ta Nordkorea på allvar? Vi frågar Lovisa Lamm Nordenskiöld som besökt landet.

Dubai är emiratet och staden som växt från en fiskeby till Mellanösterns Las Vegas på bara 50 år. Men bara den rikaste klicken får åka skidor i enorma inomhusgallerior. Zak Muhammed är en av dem.
Senaste gången Måns besökte Dubai var situationen för den miljon gästarbetare som byggt Dubai svår. Nu, fem år senare har finanskrisen kylt ner ekonomin. Hur har det påverkat människorna bakom de polerade fasaderna?

I veckan demonstrerade upprörda Parisbor mot förslaget om samkönade äktenskap i Frankrike. Ett jobbigt läge för HBT-rörelsen kan man anta. Men Henrik tänker tvärtom.

Programledare: Henrik Torehammar

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".