1 av 2
Ding dong the witch is dead, sjöngs det i Trollkarlen från Oz på 1930-talet. Efter Margaret Thatchers död försöker hennes kritiker lobba in den gamla låten som nummer ett på topplistorna. Foto: Gerald Penny/Scanpix.
2 av 2
Sarah Eccleshall och Agneta Ramberg kom till korrestudion och snackade Margaret Thatcher. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
korrerapporten 12 april

Järnladyn är död

Korrerapporten 12 april
34 min

Margaret Thatcher är död. Men på sätt och vis lever hon fortfarande vidare i det brittiska politiska samtalet - till och med bland dem som är för unga för att ha egna minnen av järnladyn. Vi snackar med unga britterna Sarah Eccleshall och Craig Kelly om vad Maggie har betytt för dem.

Vad gjorde Thatcher egentligen och vad stod hon för? Agneta Ramberg är utrikespolitisk kommentator på Ekot och var med när det begav sig.

Måns Mosesson har bordat sitt femtioelfte flyg den här våren. Nu befinner han sig i Belgrad och det pirrrar i kroppen. Måns har blivit förälskad, dels i ruinerna, men också i pulsen och de snygga retrokläderna.

Och så pratar vi om den smutsiga debatten inför valet i Venezuela på söndag.
-- Du är typ bög! sa Nicolas Maduro om sin motkandidat.
– Ja, men din fru är ju skitful, vem vill vara gift med henne? kontrade oppositionsledaren Henrique Capriles om Chávez kronprins.

Vår latinamerikakorrespondent Lars Palmgren är med oss direkt från Caracas.

Och så har Henrik Torehammar sett sitt första gaybröllop utan skämskudde. Och ja, han vet att han är en hycklare.

Allt i Korrerapporten i P3 fredag klockan 13.02.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".