1 av 6
Helt rätt - är det något som ryker utan att det är vamt måste man stoppa ner handen i det. Foto: Ronnie Ritterland
2 av 6
Fredagsdrinken i sin helhet. Foto: Ibban
3 av 6
Barnen visar på karaktär och väntar på lov innan de går loss på godiset. Foto: Ibban
4 av 6
Ibban delar ut fredagsdrinkar till de sockerhöga barnen. Foto: Ronnie Ritterland
5 av 6
Så här mycket godis har vi nog aldrig sett i studion. Foto: Ibban
6 av 6
27 glada barn väntar på att få hugga in på bål och godis. Foto: Ronnie Ritterland
28 oktober

Fredagsdrink - Smoky Hell

"Det ser lite ut som häxkittel"
8:17 min

Alla som pluggar vet att om ska klara studierna gäller det att ha koll på hur man blandar saker. Skola och jobb. Pasta med sås och så typ bål. Därför tar Uggla i P4 hjälp av en blandningsexpert.

Ludwig Smedberg är KTH-student som dessutom extraknäcker som bartender på Universitetet.

YEAH DREAM TEAM!

Eftresom det är barnen som bestämmer den här veckan i Uggla i P4 är fredagsdrinken en stor kittel av bubblande rykande häxbål.

Bartendern och KTH-studenten Ludwig Smedberg bjuder Magnus Uggla och barnen i studion på en halloweendrink med kolsyreis.

Tricket för att lyckas med den flashigaste halloweenbålen är torris. En sorts kolsyreis som går att köpa lite överrallt i välsorterade affärer. Observera att torrisen är en färskvara som man inte kan förvara allt för länge.

- Den klarar sig två dagar i kylskåp.

Gör så här:

  • Blanda sodavatten, juice och lime. Vi skippar vodkan den här gången eftersom det är 27 barn i studion som ska smaka.
  • Du som är vuxen kan pytsa i en rejäl skvätt Explorer eller annan kul sprit.
  • Rör ner kolsyreisen lite i taget och garnera med en limeklyfta eller två i varje glas.

VARNING!

Ta inte för mycket kolsyreis på en gång då blir det en stor isklump i bålen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".