1 av 9
2 av 9
Här är anledningen till att man får 112 000 träffar på Google om man söker på "taxi 2 petra fight".
3 av 9
Emma Wiklund - inte bara före detta fotomodell. Hon är före detta skådis också. Men då hette hon Emma Sjöberg.
4 av 9
Taxi 2 är den andra i en serie av fyra filmer. Den första från 1998 som skrevs och producerades av Luc Besson.
5 av 9
Emma Wiklund som då hette Sjöberg spelar poliskonstapeln Petra.
6 av 9
Filmen innehåller ett välkänt klipp på när poliskonstapeln Petra gör galet gymnastiska kampsportsövningar i en fight mot japanska yakuzan.
7 av 9
En sökning på "taxi 2 fight scene" på Google ger över 200 000 träffar i hopp om att få se Emma Wiklund visa fittan.
8 av 9
En sökning på Wikipedia på "Taxi 2" ger noll träffar.
9 av 9
Räknar man sökträffar är det mer intressant att hitta den här scenen än att läsa om handlingen till en film som är en uppföljare till en film som handlar om mopedpizzabud och sedan börjar som taxichaufför.
Fredag 21 mars

Emma Wiklund visar snippan

Emma: "Hjula på en hand och gör flick flack"
2:37 min

Räknar man sökträffar på Google är det tvåhundratusen gånger enklare att hitta scenen där Emma Wiklund (som då hette Sjöberg) visar snippan än att ta reda på vad själva filmen egentligen handlar om.

Snabb karriär

Taxi 2 är för den som ändå vill veta en uppföljare till en film som handlar om  mopedpizzabudet Daniel som sedan börjar som taxichaufför.

Daniel (spelad av Samy Naceri) är så sjukt snabb och sjukt kul som taxichaufför att han i inte mindre än fyra filmer raggas in i olika soppor av skurkjakter.

Emma Wiklund som då hette Sjöberg spelar poliskonstapeln och agenten Petra. Mest känd har hon enligt Google i alla fall inte blivit för sin roll som agent, utan för en välgooglad scen där Petra deltar i en fight mot den japanska yakuzan.

Supervig supermodell

Karaktären konstapeln Petra har en fysik värdig en elitgymnast. Hon hjular, hoppar och skuttar runt i rutan som om hon var född till ninja. Men problemet med Petra är att hon verkar ha glömt bort att ta på sig underbyxorna.

Eller så har hon glömt bort att hon har tagit av sig underbyxorna. För mitt i alltihop så visar hon fittan också. Två gånger.

Emma Wiklund före detta Sjöberg hur tänkte du här? Det undrar vi på Uggla i P4:s redaktion. Men innan du låter tankarna rusa iväg ...

Kolla klippet nedan och avgör själv om den här soppan är sann eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".