1 av 4
Samuel som är 20 år gammal var den som fick äran att vara lyssnarna till lags och framföra Madonna Like a prayer på dragspel. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
2 av 4
Samuel in action.
3 av 4
Amanda Fritzén.
4 av 4
Wiktor Johansson.
Fredag 5 april

Vi hörde er bön - så lät det när Madonna blev dragen i Uggla i P4

Madonnas Like a prayer på dragspel
4:39 min

Samuel som är 20 år gammal var den som fick äran att vara lyssnarna till lags. Så här blev det alltså när ni som diggar Uggla i P4 fick välja. 

Tidigare låtar som fått sig en fet cover på dragspel är:

Vår första idé var att vi skulle ragga en dragspelare som skulle spela varje veckas Itunesetta. Men eftersom det svänger så snabbt där på Itunes ändrade vi oss efter första programmet. Men Wiktor Johansson fick ändå testa konceptet och kom förbi och spelade Robin Stjernbergs melodifestivalvinnarlåt "You". Vi hörde knappt när vad var vad men fint var det.

Sen ändrade vi oss och så fick kom Amanda Fritzén komma hit. Vilken hit. Amanda tolkade Håkan Hellströms Itunesetta på dragspel och intet öga var torrt.

Amanda var så bra att hon fick komma tillbaka en gång till. Denna gång lät vi lyssnarna välja vad som spelas skulle. Okej. Ni fick bara välja mellan tre olika förslag men ändå. Snällt va?

Men den här veckan var Amanda i Finland. Bad for her. Så Madonnas - Like a prayer som ni som lyssnar landade som vinnare blev Samuels fribiljett till eterpublicitet. Det här var alltså hela storyn till att Samuel var här och dragspelade som fjärde kort ut i dragspelsleken.

MEN. För er som missat det så har vi tänkt ännu lite längre än så. Hela jävla idén till dragspelandet är en spinn off på att det är typ förbjudet att spela dragspel i P4.

Så här går det till

Vi på redaktionen för Uggla i P4 väljer varje vecka ut vilka låtar som ni kommer få rösta på själva.

Har du förslag på en låt som förtjänar att få en cover på dragspel kan du alltid mejla oss på uggla@sverigesradio.se  . Men det går också bra att skriva sitt förslag med en motivering i kommentarsfältet.

Vilken dragspelslåt tycker DU har varit coolast hittills?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".