#UgglaiP4

Sara "Slaktarn" Kinberg och den sexistiska harakirikorven

3:51 min

Det finns ett svenskt fenomen Magnus Uggla länge varit nyfiken på som går ut på att utmana sig själv i att äta världens starkaste korv. Många har gått bet, men inte Magnus Ugglas bisittare Sara Kinberg. Hör om när hon åt den vurst som uppmäter 2 miljoner på Scovilleskalan, det vill säga som att äta pepparsprej.

Se videon där Sara "Slaktarn" Kinberg äter den dödstarka korven!

Sara klarade det! Och eftersom hon åt korven på under fem minuter utan spill uppfyllde hon alla krav för att klara utmaningen trots den gapiga korvgubbens hånfulla sexistiska lilla gumman-kommentar.

Korvfakta

Vid tillfället var Sara 1 av 48 personer det året som lyckats äta korven som har en styrka på 2 000 000 på Scovilleskalan, det vill säga samma som att äta pepparspray.

Scovilleskalan är till för att mäta hur hett något uppfattas i munnen  orsakad av förekomsten av capsaicin i födoämnen, speciellt chilipeppar.

Som kuriosa kan det vara kul att känna till att en vanlig habanero ligger på futtiga 100 000 i jämförelse.

- Det värsta var efteråt, sa Sara Kinberg i Uggla i P4 och syftade på smärtan i att låta korven passera ut den naturliga vägen ur systemet.

AJ!


Vill du höra av dig till Uggla i P4?

Hashtaggen är som vanligt #UgglaipP4

Men vill du skriva direkt till oss under programmet gör du det här i livechatten. Efter sändningen går det också bara att höra av sig på mejlen:

OBS! Glöm inte att skriva in ditt telefonnummer om du vill prata med oss, för vi kanske ringer upp dig!