BLOGG

Medieormen -"Sveriges Radios nya bibel"

Dagens Nyheters Clas Barkman tar i sin mediekrönika upp problematiken kring lyssnarkontakt, med utgångspunkt i Journalistik 3.0 – Medieormen ömsar skinn:

Mer lyssnarkontakt. Så lyder ett mantra i Sveriges Radios nya bibel, den interaktiva medieboken ”Journalistik 3.0 – Medieormen ömsar skinn”. Den stolta förebilden är programmet ”Ring så spelar vi” som sänts sedan 1968 och där lyssnarna efter lite småprat får välja en skiva och svara på en fråga.

Malin Crona  med en länkspäckad bloggpost om bland annat Medieormens första vecka:

Diskussionen om framtidens journalistik är just nu slingrig och ett av många inlägg som gjort mig extra, extra glad i veckan är Anna Loverus inlägg  just för att hon visar på att tillsammans blir vi bäst.

Arbetarbladets Kristian Ekenberg är mer kritisk och ifrågasätter bland annat vilken målgrupp man tänkt sig för Medieormen, men berömmer radioavsnitten i webboken:

Radion är författarna bäst på, som de bör, och att jag finner denna del mest intressant kan också ha att göra med att jag tycker att radion som medium är minst intressant och därför inte har följt utvecklingen där lika nära som inom dagspress, webb och tv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".