BLOGG

Upphovsrätten och yttrandefriheten

Hur lagar och avtal formuleras kan få stor betydelse för framtidens journalistik. Lagarna som reglerar upphovsrätt respektive yttrandefrihet hör till journalisternas viktigaste, men den pågående medieutvecklingen ställer dem under debatt. En av de hetaste hashtaggarna på twitter är just nu Cablegate som syftar på Wikileaks senaste läckor av dokument från amerikanska diplomater. Följ Ekots rapportering om Wikileaks härEn central del av dialogen inom publiken är möjligheten att dela material vidare till andra. 

Hovrätten fällde, precis som Tingsrätten, de åtalade personerna bakom fildelningssajten The Pirate Bay.  Lyssna gärna på Vetenskapsradion Forums program  från tidigare i höst ochVad tror du är lösningen på upphovsrättsfrågan ur ett medieutvecklingsperspektiv? Och hur långt sträcker sig egentligen yttrandefriheten? Är ordet "sekretess" ett minne blott, apropå debatten om Wikileaks?  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".