Sweden Social Webcamp

#Medieormen åker på Sweden Social Webcamp - ett sommarkollo för nördar

Snart sätter sig Sveriges Radio-nördarna i roddbåten och styr kosan mot Tjärö. För nu ska Medieormen få följa med ut och campa.

 och är på plats på , för att göra poddradio om den sociala webbens framtid.

Kärlek och respekt. Hur stark är bandet mellan radio och webb? Vad behövs för att få relationen att funka? Vem retweetar, vem trycker på gilla-knappen och vem fultwittrar?

Den 11 till och med 14 augusti är Medieormen roddbåten och vi lägger ut linan mellan geekön och lyssnarna på fastlandet.

Men hur stort är egentligen intresset att lyssna på oss nördar som får en klump i magen om vi inte är först med en inbjudan till nya plattformar som Google+?
Det här är några av de frågeställningar som väntar på att bli besvarade. Men vi stiger i land på Tjärö med öppna sinnen och beredda på att här kan vad som helst hända.

Kom och klappa ormen!

Underveckoslutet kommer #Medieormen förvandlas till en plattform för Sveriges Radios bevakning av Sweden Social Webcamp. Och vi vill hemskt gärna att du deltar. Lyssna, diskutera, eller ifrågasätt vad vi gör.

Det blir geekigt och härligt om  och verktygen för att hänga med i journalistik 3.0.

Redan nu kan du följa taggen  på Twitter eller kolla vad det snackas om i Sweden Social Webcamp . Kanske hittar du någon som står på deltagarlistan som du känner.

Vi hörs!

/ Ronnie Ritterland och Ellen Andersson, Sveriges Radio

Om Sweden Social Webcamp

Sweden Social Web Camp även kallat SSWC är en unconference om den sociala webben. 

400 personer kommer att samsas på en liten ö, Tjärö, i Blekinge skärgård den 11-14 augusti för att diskutera nätets framtid.

Deltagarna styr innehållet och agendan bestäms på plats.

SSWC arrangerades för första gången 2009 av två före detta Sveriges Radio-medarbetare: Thomas Wennström och Kristin Heinonen.

Om oss:

Ellen Andersson och Ronnie Ritterland. Foto: Sveriges Radio och Thomas Wennström

Ronnie Ritterland jobbar med webb, sociala medier och publikkontakt för riksproduktionerna i P4 samt bevakningen under specialprogram som t.ex. Kronprinsessbröllopet, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

#link=272244#

Mejla: ronnie.ritterland@sr.se

Ellen Andersson är nörd, Geek Girl och jobbar också med webben på Sveriges Radio. Ellen hör till redaktionen på P3 Nyheter och har utvecklat koncept som "Tipsa P3 Nyheter" och jobbar också själv som redaktionens publikredaktör.

#link=272246#

Mejla: ellen.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista