JOURNALISTYRKET

Se gårdagens debatt om #journalistroll

På måndagen arrangerade Institutet för mediestudier - Sim(o) -tillsammans med TT-kompetens ett seminarium om den nya journalistrollen, ett ämne som startade en intensiv debatt under ett seminarium på JMK i januari och som därefter har diskuterats flitigt bland annat i bloggosfären samt under hashtaggen #journalistroll på Twitter (Medieormen har sammanfattat debatten här ).

Nu har Simo givit ut en antologi med nyskrivna texter som diskuterar vidare huruvida den gamla journalistrollen är i upplösning. Textförfattarna Sigurd Allern, professor JMK, Malin Crona, publikredaktör Sveriges Radio, Helena Giertta, chefredaktör Journalisten, Anders Mildner, Medieanalytiker och författare, Fredrik Strömberg, creative director Bonnier Tidskrifter Digitala Medier medverkade i seminariet som går att se här Moderator är Torbjörn von Krogh som även är redaktör för boken, som finns att ladda ner kostnadsfritt här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista