1 av 3
2 av 3
3 av 3
SOCIALA MEDIER I ALMEDALEN

De toppar twitterligan i Almedalen

ALMEDALEN. Politikerveckan i Almedalen växer, såväl fysiskt som i sociala medier. Hashtaggen #almedalen används så flitigt att den är svår att överblicka. Sveriges Radio har därför samlat in alla tweets som innehåller ordet Almedalen i en databas. Grafiken visar vilka Twitter-användare som har flest så kallade mentions, det vill säga omnämnanden.
   Under Almedalens första dag toppades listan, inte helt oväntat, av välkända stortwittrare: Expressenreportern Niklas Svensson, följd av internetguruerna Joakim Jardenberg (Mindpark) och Brit Stakston (JMW). På plats nummer fyra kom TV4-reportern Anders Pihlblad och på femte plats på söndagen, som var Sverigedemokraternas dag i Almedalen, kom SD:s Jimmie Åkesson .

Artikeln är uppdaterad, grafiken är inte längre interaktiv.

Bloggsökmotorföretaget Twingly . Twinglys Anton Johanssons (@agaton) kommentar till deras första topplista, som kom under söndagförmiddagen, vittnar om att den inte var särskilt överraskande.

Så här har vi gjort:

Sveriges Radio har samlat in alla tweets som innehåller ordet Almedalen i en databas. Grafiken visar vilka Twitter-användare som har flest så kallade mentions, det vill säga omnämnanden. Bara de omnämnanden där användaren använt prefixet @ registreras. Om någon skrivit "@sverigesradio” räknas det alltså som ett omnämnande, men inte ”Sveriges Radio”.

Jens Finnäs
datajournalist på SR Digitala medier
twitter.com/jensfinnas

Cecilia Djurberg
redaktör för Medieormen

twitter.com/ceciliadjurberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista