JOURNALISTIK 3.0

Guldspadenomineringarna 2014 - hör några av dem i Medieormenpodden

Idag offentliggjordes nomineringarna till Föreningen Grävande Journalisters pris Guldspaden. 55 journalister har chans att vinna Guldspadar för sin grävande journalistik. Några av dem har medverkat tidigare i Medieormens podd.

I kategorin Webb är SVT Pejls Helena Bengtsson, Linnea Heppling och Johan Zachrisson Winberg nominerade för Miljöpejl. Här pratar SVT Pejls Helena Bengtsson och Kristofer Sjöholm med Medieormen

I kategorin Riksradio är P1 Dokumentärs Daniel Velasco nominerad för "Nora - den fastspända flickan". I detta seminarium från Almedalen 2013 hörs Daniel Velasco berätta om arbetet med sitt nominerade program tillsammans med grävkollegorna Daniel Öhman och Bo-Göran Bodin, som avslöjade Saudivapenaffären.

Jack Werner, Metro, har fått ett hedersomnämnande av Guldspadejuryn för "Vem är Veronika?". Här kan du höra honom berätta om sitt nätgräv i Medieormenpodden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista