Faksimil: Kvalitetskraf för tidningar som distribueras inom SL:s
DEBATT/REPLIK

Tomas Eriksson, MP: Nils Funcke har fel i sin kritik

I ett debattinlägg här på Medieormen skriver Nils Funcke, att det är "allvarsamt" att landstingspolitikern Tomas Eriksson, MP, hotar att säga upp SL:s avtal med tidningen Metro efter turerna kring den nye delägaren Mats Qvibergs uttalanden.
   Här svarar Tomas Eriksson på Funckes kritik.

Nils Funcke har fel i sin kritik mot mig. Enligt avtalet som SL har med Metro ska Metro vara partipolitisk neutral och förmedla nyheter på ett sakligt sätt. I min uppfattning vore det därför ett avtalsbrott om Metro skulle genomföra ett samarbete med Nyheter Idag eller blir "inte så politiskt korrekta" som Qviberg själv uttrycker det. 

Qviberg har ju nu pudlat, vilket jag tycker är bra. Men intervjun och hans uttalanden där ger, som jag ser det, anledning för landstinget att ha en dialog med Metro kring hur de ser på avtalet.

Vad som är politiskt neutralt och saklig rapportering kan ju alltid diskuteras och för att slippa göra den typen av värderingar hos SL kanske det är enklare att inte ha den här typen av avtal alls.

Denna text är ett debattinlägg och skribenten ansvarar för sina åsikter. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista