Borde jag sluta använda vibratorn?

Hej!

Jag har aldrig fått orgasm av att ta på mig själv utan en vibrator. När jag försöker ta på mig själv utan den är det inte lika skönt och slutar alltid med att jag antingen ger upp eller tar fram vibratorn. Känns lite som ett misslyckande, som att jag inte kan tillfredställa mig själv...
Borde jag sluta använda vibratorn eller vad tänker du?

Sophie

Hej Sophie!

Grattis till att du kan tillfredsställa dig själv med vibratorn. För det är ju just det du har lyckats med, att tillfredsställa dig själv! Självklart skall du inte sluta använda en skön vibrator. Att ha sex med sig själv  kan ske på många olika sätt. Du har ju lyckats hitta ett sätt att få det att bli skönt för dig.

Du nämner att det känns som ett misslyckande, vilket får mig att undra kring varför du känner det som ett misslyckande? Det jag främst tänker på att det finns mycket press och stress i samhället till en ”god sexualitet” där vi människor bör fungera likadant (du känner att du vill kunna tillfredsställa sig själv utan sexuella hjälpmedel).  Kroppen fungerar så att vi har många olika erogena zoner som är individuella. Mitt förslag är att du testar dig fram med att smeka dig själv och känn efter vad som passar dig. Onanera på och lär känna nya kroppsdelar på dig själv! Använd gärna glidmedel så blir det ofta skönare för både klitoris och röven. Lycka till!

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".