Jag känner mig otrogen mot min tjej när jag onanerar

Hej Robert!

Jag och min flickvän har varit tillsammans i nästan ett år nu, och vi har det väldigt bra, sexlivet är verkligen fantastiskt och jag är väldigt förälskad. Det är första gången för båda som vi är tillsammans med en tjej och jag har fortfarande inte kommit underfund med om jag är lesbisk eller bi, egentligen spelar det kanske ingen roll för jag vet ju att jag älskar henne och det betyder mer än allt.

Jag har alltid sett onani som ett sätt att få reda på vad jag känner och tänder på. Onani är lika viktigt för mig som sex mellan två personer. Jag onanerar fortfarande även om jag är i ett förhållande, och då tänker jag oftast på min flickvän, men ibland även på andra tjejer eller killar, för att just känna efter… Jag har aldrig berättat det här för min tjej eftersom jag är rädd att hon skulle bli ledsen. Men häromdagen så kände jag att jag vill inte ha några hemligheter oss emellan så jag frågade henne om hon onanerade ibland när jag inte är där. Hon blev väldigt upprörd och sa att det gjorde hon absolut inte, och isåfall skulle hon bara tänka på mig.

Jag fick jättedåligt samvete och sa förlåt, och jag ljög när hon frågade om jag hade gjort det.

Det känns jättejobbigt. Hur ska jag förklara för min flickvän att jag ibland tänker på andra? Jag vill att hon ska förstå att jag älskar henne mest i världen, men vi måste ju kunna prata om sånt här. Eller är det kanske något man ska hålla för sig själv?

/Moa

Hej Moa!

Det verkar delvis som att du och din flickvän inte är överens kring onani, och har olika behov.  De flesta onanerar regelbundet, även när man lever i en relation. Detta betyder självklart inte att något fattas inom relationen, utan se det istället som att du tar ansvar för dina egna behov. Att onanera kan vara ett sätt att ta reda på hur man själv fungerar sexuellt och se var man finner är sexuellt upphetsande, såsom du själv beskriver det.  Onani används ju också för att slappna av.

Det är vanligt att onani väcker känslor av otillräcklighet hos den andra partnern. Du skriver att du vill att hon förstår att du älskar henne mest i världen, och då kanske det finns andra sätt du visar din partner att hon är tillräcklig på? Förklara för henne att onani är din privatsak, och att onani inte handlar om ett alternativ till sex med partner/partners. Varför vill du berätta för din partner om att du fantiserar om andra ibland? Din partner kanske inte behöver få veta att du fantiserar om andra, utan det kan ju snarare skapa svartsjuka. Om du känner ett stort behov av att berätta för henne om att du tänker på andra skall du såklart göra det. Fundera på varför du isåfall har det behovet, och hur du tror hon kommer reagera. Det är vanligt att man ofta tänker på andra sexuellt och det har inget med otrohet att göra.

Det är inte alltid man är överrens vad som ingår och skall ingå i relationens sexliv. Det är tyvärr inte alla som diskuterar och pratar kring sexlivet och det är väldigt bra att du vill ta initiativ till samtal. Jag tycker främst du skall tala med din partner och berätta om dina känslor. En fråga ni kan börja diskutera är: Vad har du respektive din partner för förväntningar, behov och förhoppningar kring sex i er relation?

Lycka till! Om det är något mer du undrar, maila gärna igen.
Varma hälsningar Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista