Robert tipsar om fina filmer till slöa mellandagar

Fyll gärna på listan med dina bästa filmtips att se under jul- och nyårshelgen!

  • Amelie från Montmartre: klassiker som tåls att ses om! Vem vill inte exotifiera och låtsas vara fransk med baguetter, druvor, fiolmusik och sockersöta Audrey Tatou?
  • Me, You and Everyone we know: oerhört gullig film om trevande försök till kärleksrelation. Kärlek får oss ju alla att bli lite knasiga.
  • Imagine me and you: Heterosexuella äktenskapet raseras av att den heterosexuella kvinnan blir kär i en annan tös. Romantisk och gosig film där töserna får varandra för en gångs skull!
  • Shelter: lite bögromantik, socialt arbete och surfning. Slår aldrig fel en snöstormig dag. För er som tröttnat på att se Brokeback Mountain om och om igen...
  • Lost and delirious: flatklassiker. Två tjejers sökande efter identitet och kärlek. Ett måste! Första gången en flatkompis såg den, låste hon om sig och insåg vad pirret i magen var för något. Ett  bryskt och härligt uppvaknande!
  • Six Feet Under: serieboxen som fick mig att gå i taket av lycka. Här reflekteras det vitt och brett över relationer, döden och livet. För dig som helst vill dra ett täcke över dig hela julen och maratonkolla serier istället. Själv såg jag hela serien när jag var 18, arbetslös och bodde i en ångestfylld lägenhet bredvid motorvägen.
  • Breaking the waves: Lars Von Triers underbara film för oss PK-feminister! Hur långt ska Den Andre Kvinnan gå för att tillfredsställa mannens och kyrkans moral och normer?

Sista tipset kommer från en vän till mig som dock tillägger att hon kan ha fel i sin beskrivning av filmen, eftersom hon är "lite lätt senil".

  • Vid himlens utkant: många parallellhistorier, men den handlar framför allt om en man som har en pappa som bor i Berlin. Pappan är olycklig och blir kär i en prostituerad som försvinner samtidigt som sonen försöker hitta sin mamma i Turkiet. Den handlar även om en tjej som flytt från Turkiet till Berlin och blir kär i en annan tjej som försöker hjälpa henne. Fin kärlekshistoria!

/Robert