Illustration: Pär Berg

Nätrasismen exploderar efter sexualupplysningsfilm

Förra veckan intervjuade vi regiproducenten för UR:s sexualupplysningsfilm "Sex på kartan" och i dag publicerar DN en debattartikel om rasismen som blossat upp på nätet efter att SVT visade filmen. En person skriver:

"Med tanke på alla uppfinnar/entreprenör-somalier och andra märkliga icke-vita folk som pumpas in i detta land så måste givetvis all form av media försöka integrera dessa på bästa sätt genom att t ex skapa sån här vidrig propaganda för att försöka normalisera det hela och främja ’integrationen’. Bara i Sverigestan-Kinshasa...Kan tänka mig att om sådan rasblandarpropaganda hade visats i låt oss säga Ryssland så hade de livsfarliga neonazi-skinsen knivmördat illustratören inom en dag."

Debattartikeln är otroligt viktig och ett bra initativ! Läs, begrunda och låt oss tillsammans skapa ett klimat där vi jobbar mot rasism i samband med diskussioner om sex och relationer.

Här kan du läsa artikeln i DN!

/Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista