De stoppar kuken i min mun när jag däckat

Hej P3!

Jag är en kille som har ett problem. Nästan varje gång jag festar med mina Kamrater så brukar jag bli jätte full och däcka framåt natten när man ska efterfesta. Då brukar framför allt en person men ibland hans kompis med stoppa in kuken i munnen på mig när alla sitter och kolla på. Sen skrattar alla när jag vaknar och kallar mig bög och homo hela kvällen till jag går. Ska jag känna mig kränkt? Är det bögigt av mig ändå jag inte är med på det? Tack för ett bra radioprogram

//Anonym

Hej anonym!

Dina kamrater har utnyttjat dig när du är "i ett hjälplöst tillstånd" som ingår i lagstiftningen kring våldtäkt. Du har sovit och varit så pass berusad att du inte har kunnat försvara dig. Att sedan i grupp håna dig och sexuellt trakassera dig är inte alls okej. Det blir omöjligt för mig att svara på vad du ska känna, men eftersom du frågar antar jag att det känner en slags kränkthet. Dels så har du fått utstå ett sexuellt övergrepp av flera grabbar. Både de två som stoppat sin penis i din mun och de som suttit bredvid utan att ingripa.

Om jag uppfattar dig rätt kring bögighet: nej du är inte bögig som har fått utstå övergrepp flera gånger. Det är ganska vanligt att personer som har blivit utsatta för olika övergrepp tror "man får skylla sig själv" och hittar på olika förklaringsmodeller där man har sig själv att skylla. Det är aldrig ditt fel som fått utstå ett övergrepp!

Har du någon du litar och är lite närmare? I sådana fall tycker jag du ska berätta för honom/henne och kanske be personen följa med om du skulle vilja anmäla. Här finns länkar och telefonnummer, om du skulle vilja prata med någon om övergreppen http://prataomdet.se/behover-du-prata-med-nagon/.

Lycka till!

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".