Oroar mig för att skrämma bort honom

Hej!
I höstas blev jag dumpad av en kille jag fortfarande är kär i. Så för att komma över honom hoppade jag i sängs med det näst bästa jag kunde hitta (som tydligen är en gammal kollega till mitt ex). Och eftersom jag bara ville ha tröst så sa jag till killen att jag inte ville ha något seriöst, och han gick glatt med på det. Men nu 3 månader senare har jag börjat få känslor för honom. Och jag vågar inte riktigt säga nått, eftersom jag inte vill skrämma bort honom. Men jag kan inte heller sluta tänka på att han kanske träffar andra! Vad ska jag göra, hjälp!
/tröstligget

Hej tröstligget!

Att skaffa sig ett rebound efter en separation kan vara skönt ibland. Jag tycker det är skitbra att ni definierade och var så tydliga mot varandra. Nu har det gått 3 månader och du känner annorlunda och börjar få känslor. Usch, det låter inte kul och bra att du tassar på tå för att inte skrämma bort och oroar dig för hans känslor. Nu är det nog dags igen att definiera och vara tydliga.

Ut med dina tankar till honom, berätta för honom att du har känslor. Om han har känslor för dig, skrämmer du inte bort honom. Om han inte vill något annat än just det ni har, så är det bättre för dig att veta om det. Då kan du till exempel fundera på om du vill fortsätta träffas ändå. Det i sig kan vara besvärligare när du har börjat få känslor, plus att du behöver tydliggöra hur du vill göra kring att träffa andra. Om det är så att han träffar andra vid sidan av, så är det viktigt att resonera och definiera hur ni ska göra kring säkrare sex bland annat.

Lycka till och hoppas du får ordning på förhållningssätten kring er relation!

Varma hälsningar, Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".