Min internetflört har slutat höra av sig

Hej!

I höstas köpte jag en laptop med webcamera. Och nu har jag träffat en kille på en sida där man chattar med främlingar. Han kommer från ett helt annat land, vi har haft jättetrevligt och senaste gångerna har vi också haft camsex. Men nu är det så att på senare tiden har han inte varit online och jag saknar våra konversationer. Jag försöker intala mig själv att det är dumt att fästa sig för mycket vid en person som jag ändå aldrig kommer träffa, men jag lyckas inte. Vad bör jag göra för att glömma bort honom? Eller borde jag glömma bort honom? Går det att ha en sådan form av relation och samtidigt kunna leva ett liv utan att den finns?

/Förvirrad tjej som saknar sin cs-kompis

Hej!

Det är många som träffas över internet. Att bli förälskad, intresserad eller glad i någon över nätet är varken dumt eller konstigt. Ni har ju haft en intim och nära relation över webcam och chatt.

Jag utgår nu ifrån att du vill bli av med din förvirring. Jag antar att du borde ha hans mailadress eller användarnamn på sajten. Det kan ju vara en idé att lämna ett meddelande på sajten eller skicka honom ett mail. I mailet skulle du kunna fråga vart han tog vägen och berätta att du vill fortsätta med er relation. Öppna kort är lättaste vägen till att få raka besked. Därefter kan du ta beslut om du ska separera ifrån honom. Kanske är det så att han inte kommer svara, vilket försvårar ditt undrande. Ett sätt kan vara att efter du hört av dig sätta upp en tidsram, kanske någon månad eller så. När den tiden har gått och  omdu inte hört något, försök att börja släppa.

Den sista frågan är lite av en filosofisk fråga. Nuförtiden används internet till sociala relationer hejvilt. De flesta har ett Facebook-konto som ibland används som substitut för att hänga IRL. Många har även endast relationer över nätet. Så egentligen så lever du samma liv på online nätet som du gör offline, men på olika sätt. Detta gäller ju både socialt och sexuellt. Jag tror verkligen det går att ha en sån form av relation online och ha andra relationer utanför nätet också. Frågan är vad du vill och hur du vill forma ditt liv. Om jag uppfattar dig mellan raderna så funderar du över om vill träffa någon rent fysiskt efter chattande och webcammande?

Lycka till, varma hälsningar Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".