1 av 4
I framtiden vill hon flytta ännu längre ut på landet, ha större trädgård och slippa nära grannar. Foto: Julia Blomberg/SR
2 av 4
Lisa har aldrig trivts i stan. Nu bor hon i ett rött gammalt hus i ett litet samhälle utanför Helsingborg. Foto: Julia Blomberg/SR
3 av 4
I vardagsrummet hänger foton på Lisa som både man och kvinna. Foto: Julia Blomberg/SR
4 av 4
Bokhyllan dignar av fantasyböcker och facklitteratur. Foto: Julia Blomberg/SR

Lisa vill visa en enklare bild av transsexuella

3:30 min

Jag hittade Lisa via hennes blogg där hon skriver om sitt jobb som IT-konsult, sina sociologistudier och sitt fotointresse. Hon startade bloggen precis när hon kom ut som transsexuell för två år sedan. Då var hon 31 år, i dag är hon 33 och är mitt uppe i sin könsbytesutredning. Hon har bytt namn och levt öppet som kvinna ett tag, men vill inte göra en fullständig könskorrigering.

Jag åkte hem till Lisa för att snacka om hur det funkar att ha sex som kvinna när man fortfarande har ett manligt könsorgan och om en tv-kanal som nobbade henne för att hon var för oproblematisk.   

/Julia

*Intervjun gjordes 2011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista