Foto: CC/FlickR/Ulisse Albiati

Tänk på det här om du vill testa spanking

Brukar du fantisera om att få smisk på rumpan? Eller blir du lite extra våt när du tänker på att testa spanka din partner när ni har sex?

Om du vill testa spanking krävs lite förberedelser, så jag har förberett en guide som funkar för både  nybörjare och veteraner.

Vad händer sexuellt i samband med smärta?
Vissa gillar att känna lite smärta under sexet, kanske räcker det med en klatsch på rumpan och sen köra vidare med annat. Andra går längre när det gäller spanking och kanske använder olika piskor. Om ni testar spanking är det viktigt att båda är väldigt närvarande i vad som sker och känner av kropparnas signaler. Börja lätt, det kanske räcker med ett kärleksfullt nafsande på den andras rumpa.

Vad ska jag tänka på? 
Ett uttryck som ofta används inom BDSM-kretsar är "Safe, Sane & Consensual". Det innebär att spanking och smisk ska utgå ifrån att ni gör det säkrare, medvetet och att alla är med på leken. När det gäller spanking handlar det om att minska riskerna för att få någon fysisk eller psykisk skada.

Självklart ska alla som är med i leken göra det av fri vilja. Du ska alltså inte tvinga eller pressa dina partners till att bli smiskad eller smiska dig. Det blir aldrig bra. Det krävs lite förberedelser innan smisket och att ni har pratat igenom vad ni vill. Om du har införskaffat lite grövre saker som en piska ska du testa den på dig själv först, kanske på låret eller din egen rumpa. Det gör att du känner hur hårt och på vilka sätt du kan piska så att du inte skadar den andra. 

Kodord är en bra grej i samband med lite hårdare sex eftersom en del av leken med undergivenhet och dominans kan handla om att tänja på gränser. Kom överens om ett ord som verkligen betyder "bryt leken nu". En del som gillar att bli spankade kan gilla själva grejen med att skrika stopp eller sluta som en del av leken. Men om din partner säger kodordet betyder det verkligen STOPP. Det är bäst att prata igenom allt innan ni testar, så båda känner sig trygga innan, under och efter sexet.

Tänk på hygienen
Om ni går lite längre i spankingen och använder piska bör du tänka på hygienen. Om ett sår uppstår på kroppen så undvik att få blod eller sperma i det. Samma gäller i munnen, könsorganen eller ögonen. 

Lycka till!

/Robert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".