Hur tar jag upp att jag vill ha trekant?

Hej Robert och Matilda!

Jag har just upptäckt Ligga via podcast och vill börja med att säga att jag tycker ni gör ett Otroligt intressant program!

Jag är en kille på 21 år som är rätt så sexuellt erfaren för min ålder. Just nu är jag i ett förhållande där jag trivs bättre än någonsin med en tjej som jag tänder på såfort jag ser henne. Men ändå så kan jag inte sluta titta på andra tjejer! Visst vet jag att det är normalt att se på andra även fast man är i ett förhållande men jag blir nästan som besatt vid bilderna jag får i huvudet med de okända tjejernas nakna kroppar Jag ser inte på dom som "ÅH, jag måste knulla henne!" utan mer som att jag vill vara så nära hennes nakna hud jag kan, hon är så vacker. Vad ska jag göra för att bli av med det här? Jag vill egentligen inte känna så eftersom jag trivs så bra med min flickvän och vill inte att detta ska ha någon dålig effekt i framtiden.

Min andra fråga handlar om trekanter. Jag undrar hur man på bästa sätt kan kolla om ens partner är villig att vara med i en trekant utan att såra? Jag skulle vilja ha en trekant med henne och en annan tjej, men bara för att höja den sexuella upplevelsen och inte för att jag "vill ha" en annan tjej.

MVH
//Vårkåt i Stockholm

Hej Vårkåt i Stockholm!

Vad kul att du uppskattar vårt program.

Båda frågorna du ställer handlar dels om att du älskar din flickvän och inte vill såra henne. Samtidigt har du sexuella fantasier om andra och åtrår andra kvinnor. Det är inget ovanligt som du själv även skriver. Att gå runt med fantasier om andra kan handla om att skapa sig en egen liten bubbla av integritet. I fantasierna är det endast du som finns, och där kan du göra vad du vill. Får du dåligt samvete när du attraheras och fantiserar om andra kvinnor? Fantasier behöver inte alls betyda något negativt eller dåligt för din nuvarande relation, tvärtom! Jag tror att en del som är i relationer där man stänger av känslor, tankar och fantasier till slut brister. Det är nyttigt att bejaka olika sidor av sin sexualitet.

Angående trekant finns det alltid risker med att ta upp det som förslag. Din flickvän kan känna sig sårad, känna sig oduglig och obekräftad. Samtidigt tycker jag verkligen att det är bra att ta upp det. Så försök ta upp det precis som du skriver: att du vill höja den sexuella upplevelsen och inte vill söker efter en annan tjej. Kanske kan ni tillsammans fundera på hur det vore att ha en trekant och vad det finns för risker och möjligheter med det. För vissa räcker det att dela fantasin, andra förverkligar den. Hoppas ni båda kommer fram till något bra och kul sätt.

Lycka till,

Varma hälsningar, Robert.